...

cute

Tuesday, May 31, 2011

cerewet vs. perfectionist


aku rasa

bekerja dengan orang yang cerewet lebih mudah

berbanding bekerja dengan orang yang
PERFECTIONIST

orang yang cerewet ni
hanya menetapkan syarat2
spesifikasi
perkara2 yang dia nak

tapi
orang yang perfectionist nih very unpredictable
di saat2 akhir
dia akan ubah banyak benda

semata-mata nak nampak serba-serbi
dalam keadaan yang
MAHA SEMPURNA

serious

kita akan rasa sangat2 tertekan
bekerja dengan orang yg perfectionist
berbanding orang yg cerewet

=_=!


Thursday, May 26, 2011

sorry...


sebab aku terlalu memikirkan kebahagiaan
seorang insan yang bernama sahabat

aku mula memikirkan pelbagai cara
untuk memastikan dia bahagia

tapi

gara2 aku yang terlalu obses untuk melihat dia bahagia

akhirnya

membuatkan dia dalam situasi yang stress & tak happy

sorry sangat weyh

aku tau aku salah

aku yang memandai-mandai

tapi semua yang aku buat
sebab aku nak tengok kau gembira
tu jer

sorry kawan

T_T

Tuesday, May 24, 2011

cokelat oH cokelat


hari tu aku, ezza & farah lepakking cam biasa

makan2
girls' talks
karok

the best part is farah bawa
IBU dia sekali join

ibu farah sgt2 sporting

tapi aku kesian lak tengok ibu dia terpaksa ikot
kami yang gila2 ni
jalan2

at last
time nak balik
singgah UO

farah nak beli choclates utk kak long dia

tiba2 aku terlintas nak beli choc MARS

secara tak sengaja
tu favorite choc ibu farah

aku pon teros cari choc tu tapi tak jumpa

terpaksa la tanya pekerja UO
"Ada Choc MARS tak?"
akak UO tu cakap, "Ada.."

dia pon bawa la aku gi shelves MARS
aku dengan penuh sabar dan dedikasinya aku pon ikot

jalan punya jalan, sampai la kat rak yang dia bawak

Oh Tidak =_=!

dia bawa kat rak coklat & tepung nak buat kek!!

aku pon cakap thanks dan cari sendiri sampai jumpa
last2 jumpa gak kat rak express dekat kaunter nak bayar

~~fuhhh~~
=_="

sabar jer la aku dengan akak UO tu

semuanya gara2 choc MARS






Monday, May 23, 2011

cemburu ke?


hati aku tertanya2

kenapa ye ade orang yang tak suka tgk orang lain
senang
gembira
bahagia

tak boleh ke biarkan orang tu happy

kenapa perlu ada rasa
dengki
cemburu
iri hati

tak baik tau

bak kata anak saudara aku
"Tak baik..Nanti Tuhan marah.."

aku sendiri tak faham
kenapa perasaan tak senang
tengok kegembiraan orang lain
tu perlu ada dalam diri kita

sakit tau

T_T

jangan buat dengki kat orang
nanti setiap perbuatan tu akan terkena balik pada kita

buat baik dibalas dengan kebaikan
buat tak baik dengan orang maka akan dapat balasan yg tak baik gak la


::what goes around comes around::
bak kata omputeh
terskipping lagi
opss..speaking meyh..



Friday, May 20, 2011

Poor Night-Vision


poor night-vision

opss..terskipping lak
(speaking sebenarnye)

okie la

kalo korang nak tau

poor night-vision tu rabun malam

|| Ape tu rabun malam? ||

rabun malam terjadi di mana penghidapnya
rabun semasa matahari terbenam
(aku suka ayat rabun semasa matahari terbenam ni)

Sebenarnya rabun malam nih merupakan satu penyakit
yang disebabkan oleh kekurangan
Vitamin A dalam makanan
yang menyebabkan sel mata yang kering
dan mengehadkan keupayaan mata
untuk menguruskan intensiti (ketumpatan) cahaya

::Cara2 nak atasi Rabun Malam ni::

perlu mengambil lebih banyak sayuran berdaun terutama bayam
aku tau..mesti ade antara korang yg tak suka makan sayur kan??
asal nampak sayur je..mula la asingkan letak tepi pinggan
tak pun korang akan tiba2 jadi murah hati
dengan memberikan sayur2 tu kat member2 korang kan
(mula lah sesi transfer sayur2 tu kat pinggan org lain)

=_="

yang tak suka sayur2 hijau ni ley la amek alternatif kat bawah ni
korang ley makan hati, mentega, buah-buahan,
lobak merah, labu, susu dan ikan di dalam pemakanan korang
bagi mendapatkan lebih banyak vitamin A




Amalkan setiap hari
Insya-Allah korang akn dapat mengatasi masalah ini



Wednesday, May 18, 2011

PULANGLAH (sebelum ku runaway)


1st time dengar lagu ni agak tak faham sebenarnya
2nd time dengar lak member aku yg bagi dengar
kat handphone dia
tak silap aku dia kata
lagu ni lagu favorite dia

so
post kali ni
nak share la ape yang specialnya lagu ni

cecite..cecite..

maybe lirik dia yang MANGLISH kowt
maksudnya
Malay+English
cam rojak gitu

**************************************"

Awi Rafael | Pulanglah



Bukalah mata dan lihat di hadapanmu
Aku berdiri dekat tapi kau tak nampak
Hodohkah aku 'tuk sering kau campak saja
Apanya yang dia ada yang aku tak ada

Bridge:
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menantikan mu
Berikan jawapan

Korus: (2x)
Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu
(Aku dah bingung)

Aku berjalan di kota Kuala Lumpur
Semuanya nampak berbeza tapi ku sama

Ulang Bridge & Korus
*Gitar Solo
Ulang Bridge

Runaway...
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu

Ulang Korus


p.s. Lagu ni aku dedicate kan special utk member aku tu...
terharu tak??
cecite..cecite..
(^_^)

http://www.youtube.com/watch?v=wUH7zsbMVBE&feature=related
^klik link nih kalo nak tgk music video dia^


siapa aku


::aku::

confirm2 la seorang perempuan

aku seorang yang degil

agak kasar perangainya

peramah
yang ni tak tau mana dapat skill communication level 10/10

susah nak marah orang

facial expression aku menggambarkan perasaan aku
terlalu transparent
tak tau nak wat camne lagi

sukar berdendam

kalo dalam bab tolong2 ni
aku rela susahkan diri demi orang yg aku sayang
contoh cam kawan2 aku dan keluarga aku
tapi
aku tak sanggup tengok dorang susah kerana aku

aku minat japanese manga, novel, blogging, online
suka masak (adoi, cam chef lak)

bawak moto laju2
kalo da dpt moto
aku xpernah bwk pelan
cam ade semangat utk aku pulas minyak sampai abes
rasa sgt2 syiok bile bawak laju2
gitu gak ngan kereta
(tapi atas highway jerp la)

aku susah nak berkira sangat
nak2 kalo guna konsep give & take
jgn kita jer give2... yg sebelah pihak lak asek take2..
yg tu tak adil namanya

xsuke bau rokok

aku ade motion sickness
tak boleh travel jauh2
kalo travel
aku akan pening & mabuk teruk
most possibility ley muntah

tengok drama korea
nak2 romantic comedy+sedih2 sikit pon aku layan gak

minum susu
nih ubat kalo susah nak tido

makan tomyam and spaghetti
nak2 spaghetti meat bolognese kat Milano's
gile sedap

aku tak suka orang yang perangai cam MEM BESAR!
dok mengarah2 orang sesuka hati
aku ada perasaan la weyh

aku suka jalan2 cari pasal
kehkeh
xde la
jalan2 tgk tempat baru
favorite places
nak release tension la konon-kononnya

ha!!
baru teringat
aku suka kaler purple
camne ley lupe yerp
padahal blog aku nih pon
PURPLE MANIAC
adeyh~~


okie


tu je simple story tentang diri aku

(^_^)





happy birthday kawan



^syafiq^

happy birthday kawan

aku lambat wish birthday dia sebenarnya
(17 May)

da 2 minit tukar tarikh baru
(18 May)

baru aku call dia n wish kat dia

siap nyanyi2 ag tu

maaf la..

suara beta kurang merdu la kawan
huhu

yg sedihnye.. ley lak die xsave number aq
naseb baek die cam suara aq
kalo x
siap ko!!
huhu
gurau jerp


ok la..


::semoga dgn pertambahan umur nih::



(20 tahun sudah!!)


ko akan mendapat lebih banyak kejayaan...
dimurahkan rezeki
dipanjangkan umur oleh Allah swt
...amin...


sorry aq wish lambat

(^_^)


Monday, May 16, 2011

nak nanges ley?

rase nak nanges sangat2...

sebab

berpisah dgn family angkat kat Perak
lepas habis je 4 hari program USR@Kuala Kangsar
terpaksa berpisah dgn family angkat yg sgt2 baik
aq xperlukan family yg kaya sgt
janji rumah tu penuh dgn kasih sayang
Mak Su & Pak Su sekeluarga terima kasih sangat2
sebab sudi jaga Syamil, Qila, Qiya, Hafiz
Penduduk Kampung Ketior dan adik2 kat sana
insya Allah panjang umur dan murah rezeki
kita jumpa lagi
sobbss...


results exam yg giler sedih..
walaupun A aq agk bnyk..
tapi killer's subjects really kills me!!
camne nih..
nak maintain 3 pointer...
T_T


kawan aq yg sangat2 baik da abis study
dia sgt2 baik
jasa2 dia xtau camne aq nak balas
sedih sgt dia da nak tinggalkan UTMIC
xpe2..
aq doakan ko berjaya dunia & akhirat
dapat capai ape yang ko nak
dan dapat bertemu jodoh yang baik
insya Allah


|| ya Allah..kau kuatkanlah aku menempuhi segala kesukaran ||
|| semoga setitik duka hari ini akan ||
|| menghadiahkan secangkir bahagia buatku kelak.. ||
|| Amin.. ||



Monday, May 9, 2011

i hate u

aku benci ko!!

okie..

bukan benci ape pon
benci kat 1 makhluk ni

PEPIJAT!!!

adeyh~~
ley lak asrama perempuan kolej aku kena serang ngan pepijat

bilik aku xkena okie
harap maklum

di pagi ahad yg mmg dok syok2 melepak
(of coz la bgun xawal...mandi pon belom...)

tetiba aku dikezzuuttkan dgn suare2 yg soh kemas
cadar, baju n brg kat ats katil
ade orang datang nak SEMBUR PEPIJAT!!!

WHAT??!!

aku xtau ape2 pon..
dorang ckp notis da ditampal dari hari jumaat

serius aku xnoticed pon!!

plus bilik aku xkena pepijat pon
dorang kate nak amek precautions

perghhh~~
aku memang agak panas gak la

da la roommates aku semua xde
aku dgn sgale kudrat yg ade kemas la 3 katil dlm masa 10 minit je

=.="
penat okie!

dgn xmandinye...pakai baju tido aku pon capai pashmina aku
then teros dok kat luar blok

hampir 2 jam gak dok luar..da la tgh hari buta lak tu
mmg "sejuk" tahap gaban la cuace time tu

pastu teros naek bilik
aku tgk abes tilam2 basah gile
xcukup ngan tilam, karpet pon dia sembur gak

yg plg menyirap tu
gambar2 & notes aku tampal kat softboard abes kena gak

adeyh..
xkan la ade pepijat gak kat situ
perbuatan anda tu telah merosakkan gambar2 kesayangan aku!!

aisyh!! geram xterkata aku
pastu aku basuh bilik & karpet
gambar?? usah ckp la..
rosak gak la


| i hate u, Mr. Pepijat!! |



Saturday, May 7, 2011

cik adik manis

Lepakking~~


sehari bersama si cantik manis
bersama roommate ku sorang ni mmg happy giler

aku nih memang ada habit suka snapped photos kalo ade peluang
aku paling suka snapped CANDID photos

sbb candid photos nih more natural
sbb kita posing secara xsedar

::ni antara photos yang aku snapped hari tu::






























mangga



~mangga muda~



aku xreti makan mangga muda sebenarnye...
tapi da orang nak bagi...aku amek jep la..

yang bestnya mangga nih fresh woo~~
siap ade tangkai ag..
travel jauh dari perlis...

maceh la banyak2 pada yg sudi memberi...
siap bagi kuah rojak Mak Bee pulak tu..

aku dok makan dengan roommates aku
yang semuanye memang gile mangga muda..
aku lak dari dok nak merasa-rasa...
tetiba teros layan sampai habes..

mmg terbaek la..
sedap giler..

*thanx a lot sbb bg mangga kat qila*







black & white



~black & white~








hari tu aku gi tolong kendarat kat majlis kawen...

tetamu yg datang dapat goodies bag..

goodies bag uh ada 2 kaler...

satu hitam... satu putih...

da abes semua...aku nak balek la..

sekali ada sorang akak tu offer nak bg goodies bag ag..
(actually aku da dapat satu da)



dia tanya, "nak kaler ape ?"

aku pon cakap.."ada beza ke ?"

akak tu cakap "xla..sama je..cuma saja je nak bg laki: hitam...
perempuan: putih..."

aku pon cakap.. "owh...ingatkan dalam goodies bag hitam tu ada tongkat ali...kehkeh.."

akak tu pon ckp, "aisyh budak nih...da ley kawen da..."

hehe..jgn marah kak..gurau2 jerp...




(^_^)v




Monday, May 2, 2011

Antique...

kat umah korang ade x barang2 antik??
a.k.a brg lama..brg warisan..brg yg usia dia lebih tua dari umur parents korang..

kalo aq lak...kat umah tu ade gak barang2 antik..

1. Jam Antik
jam ni kena kunci...ade 2 saiz kunci..satu untuk jarum minit..satu ag untuk jarum jam...
kunci nih cam recharge energy untuk jam tu terus berfungsi...aku rasa umur jam nih 70 tahun lebih kowt...

2. Pinggan-Mangkuk
ha..pinggan mangkuk nih termasuk ar sekali periuk belanga zaman nenek aku...mak aku amek dari kampung...corak pinggan nih mmg susah nak dapat sekarang nih...

3. Cincin Pusaka (kowt)
cincin nih arwah nenek aku punye... pernah la aku simpan dekat setahun lebih.. mula2 aku saje2 je pakai..sekali terbawak balek kampus... aq xpakai pon..simpan je..tetibe..aku rasa nak bagi mak aku balik..kowt2 ilang..xke naya..

4. Motor Antik
moto nih arwah atok aku punya...no plate dia JBF ****...aisyh...mmg moto zaman dolu2 la..
ayah aku dapat motor nih...dia selalu sgt bawak..padahal kat umah dah ada moto da..tapi still dia nak bawak gak..sampai hantar aku gi skolah naek moto nih...xsanggup mak!!!
bunyik enjin dia xyah cakap..sebatu da dengar..hehe..aku sentiasa berdoa biar la moto nih rosak n xley jalan ag..biar dia 'tidur' kat umah jer..sampai la satu hari...moto nih dicuri masa ayah aku gi sembahyang tarawikh..sobss...

5. Katil Lama & Peti Sejuk Lama
ada je katil baru..tapi barang2 nih mak & ayah aku beli masa dorang baru kawen...so..maybe ada 'sentimental value' yang sgt2 tinggi gamaknya...tu dorang simpan ag..peti sejuk kat umah ada 3...yg lama 1...yg baru 1...peti sejuk zaman akak aku bujang pon ada..adeyh~~ tah nak watpe peti sejuk banyak2 pon aku xtau la..




barang antik nih...ada gak gunanya lagi..
for example sebagai hiasan dalaman rumah..
ceyh da cam Eric Leong la plak~~
ahaha

so..hargai barang lama...
sebab kalo xde yg lama..
xdenye barang2 baru yg moden & canggih manggih nih...
hehe...




(^_^)v






music

Tumblr Blogger SCM Music Player