...

cute

Saturday, July 2, 2011

jarang-jarang


jarang-jarang

kadang-kadang

dah macam dialog cerita P. Ramlee lah pulak

okie

sesuai dengan tajuk entry kali ni

aku nak cerita pasal budak U yang dok belajar jauh dari family

contoh paling dekat
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
haaaa...
yang tengah dok baca post ni la
tak yah nak toleh kiri kanan dah
kau la
heee~~

tak la
aku la contohnya

aku anak perempuan bongsu
chup..chup..
jangan nak cakap aku manja ekh

jauh Pluto dari Marikh ok
(ekh..betol ke peribahasa aku ni??)

aku rasa kalau belajar jauh2 dari family ni bagus
dan tak selalu balik rumah pon lagi bagus

Kenapa??Why??
..haaa..
ni la yang aku nak habaq mai kat korang ni

1. Rasa Rindu Yang Membuak2
kehkehkeh
cam saspen je ayat aku guna
bila dah lama tak balik rumah
dah tentu2 la perasaan rindu family dan kita akan mencurah2
time ni la kita akan lebih appreciate hubungan family kita
sebab kita jarang2 jumpa

2. Jadi Putera & Puteri
dah nama pun tak selalu balik kan??
dah tentu la bila sekali sekala balik
kita akan dilayan bak Tuan Putera & Puteri
segala keinginan kita akan dipenuhi
cakap je nak makan apa
tempoyak??asam pedas??sambal petai??
semua dapat
tapi jangan nak demand lebih2 pulak
takut2 nanti
korang kenyang makan penampar jepun mak ayah korang lak
ahaksss~~

3. Jimat Cermat Membawa Berkat
dah nama pun belajar jauh dari rumah kan
mesti la tambang bas, keretapi, kapal selam mahal jugak kan?
bila dah jarang2 balik ni
mesti la korang dapat save duit sikit kan
boleh la korang pergi karok ke..layan movie ke..bowling ke..
ahahha
ni cadangan2 yang hampeh..
(ceyh..padahal aku pon sama gak)
better korang simpan duit tu utk bekalan hari tua korang
opsss...untuk standby kes2 kecemasan
kot2 la korang nak guna untuk assignments ke..projek ke..


apa2 pun
sejak dok belajar jauh ni
aku lebih pandai masak kari
ekh2..berdikari
tak reti nak homesick sangat
dan
"FAMILY COMES FIRST"
okayyy~~

(^_^)


No comments:

Post a Comment

music

Tumblr Blogger SCM Music Player