...

cute

Thursday, August 25, 2011

B & G


B & G

stands for boys & girls

bukan nak cerita pasal cintan cintun

tapi nak cerita pasal zaman sekolah aku


TADIKA
dulu aku tadika kat Taski ABIM
kecil2 lagi dah pegi sekolah pakai tudung
seragam serba hijau+putih
paling best sekolah aku dulu depan kubur!
*gulppp..*
kat sini belajar baca doa
doa ibubapa..penerang hati..etc
lagu2 English cam 'Mary had a lil lamb'
langsung aku tak tahu
tapi ada aku kesah?
janji dapat doakan mak ayah aku hari2


SEKOLAH RENDAH
Sekolah Keb. Bandar UDA (2)
SKBU(2)
dari darjah 1-6
sekolah ni campur lelaki perempuan
tapi time ni hingusan lagi la
mana la tau cantik2 lagi
pergi sekolah nak belajar je
tengok dak lain da mule start kapel2
'wah..advance dak2 ni.."
(=_=)"


SEKOLAH MENENGAH
Sultan Ibrahim Girls' School
tiba2 naik sekolah menengah
aku pandang kiri, kanan
aku pandang depan, belakang
semua perempuan
wahh~~
nasib baik ada ustaz & cikgu lelaki 2, 3 kerat
mmg awal2 rasa pelik
tapi lama2 ok je
pernah sekali ayah aku tanya:
Mr. Ayah: "best SIGS?"
Miss. Anak: "boleh la..tapi tak nampak lelaki pon.."
Mr. Ayah: *hanya mampu tersenyum dgr komen anaknya*

habis zaman sekolah
masuk zaman universiti lak

aku tiba2 teringat pesan cikgu aku dulu

"Jangan bercinta time sekolah..
cari pakwe kat universiti nanti.."

bila kat U pulak, lec cakap

"Belajar dulu, nanti2 baru bercinta..
kejar Dean's List
nanti cinta akan kejar kita.."

(@_@)"

mana satu la agaknya

yang penting

sekarang ni

belajar sampai habis
dapat result gempak
dapat kerja bagus
bahagiakan mak & ayah kita

Insya Allah

bahagia itu pastikan datang dgn sendirinya

(^_^)



Tuesday, August 23, 2011

next plan


sekarang aku da dalam tahun akhir diploma

&

sejak akhir2 ni

aku asyik terfikir lepas diploma ni nak buat apa

"nak sambung study ke kerja?"

aku rasa persoalan ni mmg akan muncul
dalam kepala kawan2 aku yang 1 batch dgn aku

pilihan yang ada sgt banyak


1. Sambung Study

benda ni 80% dari kalangan student diploma nak buat
sebab
fikir diploma sekarang nak cari kerja sgt susah
competition sgt bnyk
dan sementara minat nak belajar ni masih ada
semangat utk sambung study tu sgt tinggi


2. Kerja

20% dari kalangan student diploma pula nak kerja!
kenapa?
sebab dorang da tak minat nak study
mungkin juga dorang minat nak study
tapi peluang kemasukan ke ipta tak ada
dorang akan kerja & buat pengajian jarak jauh


3. Duduk kat rumah jer

bagi kaum adam: dorang nak relax2 dok kat umah
dok "tanam anggur & ternak lemak"
hahaha
bagi kaum hawa: dok umah tunggu org masuk minang
dok tajamkan skill2 memasak & kemas umah


hurmm
walau ape pon pilihannyer

pastikan ianyer yg terbaik utk korang

bagi aku lak
parents aku memang da tetapkan amek degree dulu
pastu baru ley kerja

aku lak mmg nak sambung study lg
cuma
sedang berkira2 lagi
course apa yg sesuai dgn jiwaku ini

hehehe

all the best

utk

aku & korang juga

(^_^)



Monday, August 22, 2011

Call @ Msg


orite

kalau korang nak berhubung dgn someone

in case ada hal yang korang nak sampaikan atau nak tanye

korang akan pilih option yang mana 1

CALL terus atau MESSAGE je?

pada aku dua2 ada pro & cons

for example

kalau kita CALL org tu terus:

+Positif+
  • kita akan dapat bercakap secara lisan dgn orang tersebut
  • kita tak perlu menunggu dia untuk balas msg kita
  • cara ni lebih mudah untuk dapatkan respons secara langsung dari dia
-Negatif-
  • kita tak tau masa kita call tu sesuai @ tak..kot2 dia tgh meeting ke
  • kita dah 'murah hati' korbankan kredit @ bil kita utk CALL dia
  • mungkin kita akn gagap jika si dia mempunyai suara yg merdu

kalau kita MESSAGE je:

+Positif+
  • kita dapat menjimatkan kredit dgn menghantar msg jer
  • kita tak akn ganggu dia jika dia sdg meeting dsb
  • kita ada masa utk karang ayat2 manis utk dibaca si penerima
-Negatif-
  • dia akan anggap kita syg sgt kredit kita..sbb kita hanya msg je
  • kemungkinan besar msg takkan di'reply' on the time
  • kemungkinan juga pihak di sana tak ada kredit nak balas msg kita

so..mana satu pilihan korang sekarang??

aku pulak selalunye akan CALL teros je kalau ada apa2 yg penting

tapi kadang2 tu aku akan MESSAGE je

yg paling parah kalau datang mood malas

aku takkan CALL @ MESSAGE

heee~~

aku suruh member aku yang CALL @ MESSAGE kan bg pihak aku

kira cam bos lak

ade P.A. gitu

(^_^)


Friday, August 5, 2011

it's from my bff






p.s. thanks..


Thursday, August 4, 2011

my little sayang



ada dua orang budak comot





sorang lelaki
sorang perempuan





both are my little niece & nephew




hasif & syuhada




degil..keletah..petah..
baik..patuh..comel..





sentiasa terhibur dgn keletah dorang





hasif said:
"cik qila, syuhada bad mood.."
;p





p.s. Cik QiLa syg hasif & syuhada..
xmo nakal2 okie..
kalau nakal..
cik qila ikat kat tiang lampu depan rumah..
LOL!!




music

Tumblr Blogger SCM Music Player