...

cute

Monday, August 22, 2011

Call @ Msg


orite

kalau korang nak berhubung dgn someone

in case ada hal yang korang nak sampaikan atau nak tanye

korang akan pilih option yang mana 1

CALL terus atau MESSAGE je?

pada aku dua2 ada pro & cons

for example

kalau kita CALL org tu terus:

+Positif+
  • kita akan dapat bercakap secara lisan dgn orang tersebut
  • kita tak perlu menunggu dia untuk balas msg kita
  • cara ni lebih mudah untuk dapatkan respons secara langsung dari dia
-Negatif-
  • kita tak tau masa kita call tu sesuai @ tak..kot2 dia tgh meeting ke
  • kita dah 'murah hati' korbankan kredit @ bil kita utk CALL dia
  • mungkin kita akn gagap jika si dia mempunyai suara yg merdu

kalau kita MESSAGE je:

+Positif+
  • kita dapat menjimatkan kredit dgn menghantar msg jer
  • kita tak akn ganggu dia jika dia sdg meeting dsb
  • kita ada masa utk karang ayat2 manis utk dibaca si penerima
-Negatif-
  • dia akan anggap kita syg sgt kredit kita..sbb kita hanya msg je
  • kemungkinan besar msg takkan di'reply' on the time
  • kemungkinan juga pihak di sana tak ada kredit nak balas msg kita

so..mana satu pilihan korang sekarang??

aku pulak selalunye akan CALL teros je kalau ada apa2 yg penting

tapi kadang2 tu aku akan MESSAGE je

yg paling parah kalau datang mood malas

aku takkan CALL @ MESSAGE

heee~~

aku suruh member aku yang CALL @ MESSAGE kan bg pihak aku

kira cam bos lak

ade P.A. gitu

(^_^)


2 comments:

  1. call lg senang, mesej lambat...hahahahhaha!

    ReplyDelete
  2. wah...da ley comment la skrg..hehe..
    yup2..call lg sng kan..msg berzaman org nak bls..ehhe

    ReplyDelete

music

Tumblr Blogger SCM Music Player